Containerwoningen in Waterland

containerwoningen in Waterland

Je hoort het steeds vaker. Jongeren, vaak studenten, die klagen over het feit dat er sprake is van een zeer lange wachtlijst voor een huurwoning. In de gemeente Waterland is dit probleem vrij groot, aangezien er een gigantisch gebrek is aan woonruimte. De gemeente komt daarom met een tijdelijke oplossing: containerwoningen. Deze woningen zijn bedoeld voor jongeren tussen de 18 tot 27 jaar.

Om te achterhalen wat jongeren belangrijk vinden op het gebied van wonen is er onlangs een vragenlijst om de website van de gemeente geplaatst. De vragenlijst heeft betrekking op de huidige woonsituatie, maar betreft ook vragen over de gewenste woonsituatie.

De vragenlijst is inmiddels gesloten. Er zijn veel enthousiaste reacties binnen gekomen, maar liefst 194. Initiatiefnemer PvdA-raadslid Brigitte Buis: “Geweldig, als er zoveel belangstelling is, dan moeten we dit wel doorzetten. Ik ga er in de komende raadsvergadering zeker op terugkomen.’’ De containerwoningen in Amsterdam zijn een goed voorbeeld.  De studenten die daar wonen zijn tevreden.  Voor nog geen vijfhonderd euro huur per maand is een containerwoning voorzien van sanitair, verwarming en internetaansluiting.

Door: Michelle Fischer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s