‘De beste tickets vinden doen we zo!’

 

Ingmar Bruinsma

 Ingmar Bruinsma,

een 22-jarige student aan Hogeschool Inholland is op het idee gekomen om een website op te zetten, waarop de beste, leukste en mooiste deals te vinden zijn.

Wat houdt Ticketspy precies in?

“Tickeyspy is een site waarop wij dagelijks de beste deals en aanbiedingen op vakantiegebied tonen. Dat varieert van een enkeltje tot een vlucht met hotel of een huurauto die goedkoper is. Er zijn altijd lege stoelen in een vliegtuig en dus ook altijd vliegtuigen die half vol vertrekken. Een lege stoel levert niks op, dan kan je die stoel beter voor de helft van de normale prijs verkopen en er nog iets op verdienen dan dat die stoel leeg blijft. Met dat in het achterhoofd dachten wij dat gaan we combineren en laten zien. We gaan vertellen hoe dat werkt. Dit idee was eigenlijk begonnen voor de studenten hier op school. Voor de studenten die een weekendje weg willen of voor een stage. Toen kwamen eigenlijk de Metro, AD, Volkskrant en de Telegraaf. Die hebben allemaal over ons geschreven.”

Hoe ben je op het idee gekomen om Ticketspy te beginnen?

“Ik ben samen met een docent van school begonnen. We hebben alle twee een passie voor vliegtuigen, dat vinden we helemaal geweldig. Niet alleen de vliegtuigen, maar ook de achtergronden over hoe een ticket wordt geboekt, wat zijn de prijsniveaus en hoe aanbiedingen werken. Veel mensen weten dat niet. Ik weet dat wel en kreeg deze vragen dan ook veel op mijn werk. Toen dacht ik; hier ga ik wat mee doen. We zijn dit ook gaan combineren met leuke aanbiedingen. Vorig jaar augustus zijn we gaan brainstormen en sinds oktober 2012 zijn we live.”

Wat voor werk deed je hiervoor?

“Ik heb gewerkt bij een ticketagent, iets vergelijkbaars als Cheaptickets. Daar heb ik veel kennis opgedaan van ticketing, tarieven en allerlei zaken die daar mee te maken hebben. Vanuit die gedachten samen met de kennis van mijn docent Business Travel & Marketing, zijn we onze kennis gratis online gaan aanbieden.”

Welke bestemmingen worden door Ticketspy verzorgd?

“Het zijn voornamelijk bestemmingen buiten Europa. Een aanbieding op een vliegticket is pas interessant als het echt goedkoop is. Binnen Europa zijn de reizen over het algemeen goedkoper en een tientje besparen is natuurlijk niet zo heel aantrekkelijk. We hebben allerlei bestemming. Vandaag hebben we bijvoorbeeld een citytrip naar Milaan voor maar €109, -Een vlucht met hotel, dat is een goede deal.”

Hoe kom je aan al die informatie?

“We heten niet voor niets Ticketspy natuurlijk. We hebben overal mensen zitten die ons dingen toespelen en we zoeken het zelf op. We hebben heel veel manieren om aan onze informatie te komen.”

Is dit een eenmalig project of wordt de site constant bijgehouden?

“De site wordt constant bijgehouden. Ik zit hier de hele dag te zoeken naar leuke en aantrekkelijke aanbiedingen. We gaan over op een andere mailserver, dus we gaan meer e-mails versturen voor de nieuwsbrief. Soms hebben we vijf of zes deals, soms is dit meer en soms minder.”

Hebben andere vliegtuigmaatschappijen al gereageerd op Ticketspy?

“Ja absoluut, we hebben goed contact met alle Airlines. Ze vinden ons leuk, want we helpen ze. Zij denken wij kunnen die stoelen niet kwijt, dus als jullie ze kwijt kunnen graag!”

Doen deze Airlines ook iets voor jullie, aangezien jullie hun ook helpen met de verkoop van tickets?

“Ze helpen ons ook wel. We krijgen regelmatig telefoontjes van luchtvaartmaatschappijen met de informatie dat ze voor een bepaalde vlucht dan nog heel veel stoelen overhebben en voor een lage prijs. Dan bepalen we zelf of we dit een leuke deal vinden en of we hier iets mee doen.”

Boek je zelf ook via Ticketspy?

“Ja natuurlijk! Ik kom zoveel dingen tegen elke dag. Ik wil nog naar zoveel landen en nog zoveel doen. Als ik een mooie aanbieding tegenkom ga ik die zeker gebruiken!”

Kan je bijhouden hoeveel mensen er via jullie site iets boeken?

“Je kunt zien hoe vaak ze op een link klikken. Ook kunnen we zien hoe vaak er iets wordt gekocht. We houden dat wel bij. Je ziet soms ook dat ze voor een bepaalde deal kijken en uiteindelijk iets anders boeken. Het is leuk om te zien dat een actie die je hebt gevonden ook vaak wordt geboekt. Dan hebben we toch iets goeds gedaan en is ook de luchtvaartmaatschappij blij.”

Uit hoeveel mensen bestaat het team?

“Wij werken met zijn tweeën en doen het hoofdwerk. Daarnaast werken we ook veel samen met studenten, die doen dan onderzoek voor ons. Ze gaan bijvoorbeeld naar verschillende luchthavens toe om te kijken of er gratis WIFI is of hoe de lounges eruit zien. Met de studenten doen we veel onderzoeken, maar de deals schrijven we zelf. Als ik een deal zie moet die wel binnen een kwartier op de site staan. Dus het is schrijven en online zetten, anders is de deal al weer weg.”

Hoe komen jullie aan dat budget?

“Dat scharrelen we een beetje bij elkaar. Voor sommige tickets krijgen we een percentage. Dat is dan een paar euro per ticket. Dat schiet alleen niet echt op. Ik kan er geen maaltijd van kopen ’s avonds. Dat komt nog wel, dat is iets voor de toekomst. We willen het gaan uitbreiden en kijken hoe groot we kunnen worden in Nederland, zonder daar heel veel personeel voor aan te nemen. Dat is iets wat we niet willen. We willen geen risico’s en gedoe met personeel. De rest van de wereld is leuk, maar te groot voor mij alleen.

Zijn er plannen om de website in de toekomst nog uit te breiden?

“We zijn altijd aan het kijken naar groei natuurlijk. We hebben een redelijk simpele website systeem. Er zijn geen miljoenen euro’s om te besteden, dus we moeten het allemaal met heel weinig geld doen.”

Door: Melissa van der Linden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s