Manieren om bij te verdienen als student

Als student ben je gewild. Dit komt omdat studenten vaak veel vrije tijd hebben en dus flexibel inzetbaar zijn, Werkgevers willen maar al te graag studenten in dienst nemen vanwege goedkope kracht. Studenten vinden vooral werk als medewerkers in de horeca of als callcentermedewerker. Deze studentenbanen worden aangeboden op verschillende studenten websites.

Uit onderzoek blijkt dat veel studenten als uitzendkracht te werk gaan vanwege de afwisseling. Uitzendbureaus bieden studenten tijdelijke banen aan. Hierdoor vind afwisseling plaats en blijkt dit goed voor je CV te zijn. Yasmina, een 20 jarige student aan de hogeschool Inholland.Yasmina geeft aan zelf werkzaam geweest te zijn als uitzendkracht bij Studentenwerk “Ik ben een jaar lang uitzendkracht geweest. Door de afwisseling van werk heb ik veel ervaring op gedaan in elke branche. Door de ervaringen ben ik er achter gekomen wat echt bij mij past en wat ik leuk vind.’’

Het is ook mogelijk voor jezelf aan de slag te gaan als ondernemer, ben je goed in het maken van kleding stukken, in het repareren van computers of goed in het geven van bijles dan zijn dit allemaal manieren waarop je als ondernemer je eigen centen kan bijverdienen door een eigen onderneming op te zetten. De nadelen hiervan zijn dat je wel je eigen administratie en branche ontwikkelingen moeten bijhouden, dit zijn allemaal zaken met een hoge verantwoordelijkheid die heel veel tijd kunnen kosten. Mike een 23 jarige student aan de hogeschool Inholland geeft aan een zelfstandige ondernemer te zijn. “Ben een eigenondernemer omdat ik zo makkelijk te bereiken ben voor andere organisatie en ik zelf kan bepalen of ik bereid ben bepaalde klusjes aan te nemen om bijvoorbeeld te draaien in, clubs, festivals en bijvoorbeeld evenementen”.

Ook is het mogelijk als een freelancer te werken. Het is net iets anders dan een bedrijf starten. Als freelancers stel je jezelf aan bedrijven beschikbaar om gebruik te maken van jouw talenten. Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar freelancers om tijdelijke opdrachten uit te voeren. De voordelen hiervan zijn dat je altijd zelf kunt bepalen wanneer je een opdracht accepteert en wanneer niet. Je bepaald zelf hoe je tijd wordt ingedeeld en je berekend je eigen uurtarief. De nadelen hiervan zijn dat je niet altijd verzekerd bent van werk en dus geen vast inkomen zal hebben. Ook zal er vaak een vertrouwensband moeten zijn tussen jou en het bedrijf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s